preloder
Menu Close

Kotao na čvrsto gorivo 25 – 110 kW

Čelični toplovodni kotlovi LAFAT su namijenjeni za grijanje stambenih i poslovnih objekata, kao i velikih proizvodnih hala, bilo kao osnovni ili alternativni izvor topline. U osnovi su predviđeni za loženje čvrstog goriva ali i lož ulja i peleta (sa jednostavnim dodatkom gorionika i automatike), u temperaturnom režimu 90/60 °C.
Ložišni i kovektivni dio kotla izrađeni su od visokokvalitetnog lima debljine 5 mm i spojeni su savremenom tehnologijom rezanja i zavarivanja čime se obezbjeđuje visoka pouzdanost u radu kao i dug vijek trajanja kotla.
Vrata za loženje su dovoljno velika tako da omogućavaju loženje krupnijih komada ogrijeva. Kotao je dobro toplotno izolovan staklenom vunom u kvalitetno izrađenoj limenoj oplati jednostavne i praktične montaže, koja se isporučuje posebno uz kotao. Montaža i puštanje u rad samog kotla su jednostavni,a priključci su standardni.
Ispitivanje svakog kotla na curenje je dvostruko i vrši se na specijalnim napravama i uređajima.Kotao LAFAT zadovoljava sve evropske standarde i norme proizvodnje kotlova za centralno grijanje.
Dodatna opcija za komplet seriju kotlova na čvrsto gorivo je i ventilator sa automatskom regulacijom koji znatno poboljšava sagorijevanje i učinkovitost kotla.
Kombinovani kotlovi na čvrsto gorivo novije generacije posjeduju dodatnu termičku zaštitu koja dodatno štiti i produžava vijek trajanja kotla.