Pratite nas:

O nama

novaa

Firma LAFAT KOMERC d.o.o. nastala je davne 1977 godine u Zvorniku, tada pod imenom “Limarija Lović”, a svoj današnji naziv nosi od 1997 godine, kada je u Kalesiji ponovo pokrenuta proizvodnja. Već 40 godina Lafat Komerc doo se bavi preradom i obradom lima, proizvodnjom metalnih proizvoda, te danas važi za vodećeg prerađivača lima na području BiH i regiona. Lafat Komerc doo trenutno zapošljava preko 320 radnika, a ukupna površina fabrike je na oko 66.000 m2, od čega su oko 17.000 m2 skladišni i proizvodni prostori.

 

Kompanija je podijeljena na nekoliko organizacionih jedinica, koje su međusobno neovisne, i to:

  1. Proizvodnja metalnih ormara i dimovodnog programa, po čemu je Lafat Komerc prepoznatljiv na tržištu, a tu spadaju ormari za grijanje, elektro-razvodni ormari, hidrantski ormari, garderobni ormari, PTT ormari, dimne cijevi i koljena itd.
  2. Proizvodnja alternativnih izvora energije, odnosno kolovi i kamini na pelet, kotlovi na čvrsto gorivo, pod Domaćim brand-om LAFAT, što je jedan od najrazvijenijih i najvažnijih segmenata proizvodnog pogona Lafat Komerc-a
  3. Maloprodajni objekti za prodaju i distribuciju vlastite opreme za grijanje, elektro-instalacije i vodo-instalacije. U prodaji osim naših proizvoda mogu se naći i robe vodećih svjetskih proizvođača.

 

Kao što smo i naglasili, najvažniji segment proizvodnje jest upravo proizvodnja kotlova i kamina na pelet, te kotlova na čvrsto gorivo LAFAT, od kojih se oko 60% ukupne proizvodnje izvozi u zemlje regiona, a u nekim zemljama su naši kotlovi na pelet i subvencionisani od strane državnih agencija.

 

LAFAT je postao prepoznatljiv brand u alternativnim izvorima topline i za vrlo kratak vremenski preiod izdvojio na tržištu kao kvalitetan i pouzdan proizvod. Kotlovi LAFAT su sastavljeni od kotlovskog lima debljine od 5-8 mm, ovisno od snage i konstrukcije, a sječeni su najsavremenijom lasersko metedom i na kraju zavareni od strane vrhunskih zavarivača.

Bitno je naglasiti da Lafat Komerc posjeduje sve certifikate o manuelnom zavarivanju kotlova, CE znak-a o kvaliteti proizvoda, a uskoro i ISO standard koji je u završnoj fazi. Sve faze proizvodnje, kao i svi dijelovi kotlova se proizvode isključivo u vlastitoj proizvodnji, pa možemo slobodno reći da se radi o 100% bosanskom proizvodu.

 

Veliko iskorištenje, automatsko potpaljivanje, jednostavno rukovanje i čišćenje, automatsko loženje i komfor pri zagrijavanju, kvalitetan servis i podrška, su samo neke karakteristike kotlova i kamina na pelet LAFAT. Ovo su proizvodi na koje smo posebno ponosni i koje osim navedenih osobina odlikuje kvalitet i dugotrajnost, a kao takvi zagrijavaju domove širom naše zemlje i regiona.

 

Proizvode se modeli za zagrijavanje stambenih objekata od 6 – 100 kW, kao i zagrijavanje objekata velikih površina, potrebne snage i do 500 kW.

 

LAFAT KOMERC d.o.o. u partnerstvu sa svojim međunarodnim distributerima izvozi svoje proizvode u zemlje regiona istovremeno se svakodnevno razvija širenjem tržišta i usvajanjem novih proizvoda i tehnologija i kao takav izrasta u kvalitetnog i pouzdanog proizvođača i partnera.